Ik voel me onveilig

Voel jij je onveilig thuis? Huiselijk geweld en kindermishandeling komen helaas vaak voor. Je bent dus niet de enige bij wie het gebeurt. Chat of bel (anoniem) met Veilig Thuis voor advies.

Huiselijk geweld gaat over bijvoorbeeld: als iemand je pijn doet, vernedert, misbruikt of steeds uitscheldt. Of als jij zelf soms agressief wordt. Het is belangrijk dat het thuis weer veilig wordt. En dat er hulp komt voor iedereen. Want het geweld stopt niet vanzelf.

Dit kun je doen

 • Praat erover
  Veel mensen vinden het moeilijk om over huiselijk geweld te praten. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Huiselijk geweld is niet normaal en het stopt niet vanzelf. Praat met iemand die je vertrouwt, die jou kan adviseren en kan helpen. Dit kunnen familie, buren of vrienden zijn. Maar ook bijvoorbeeld jouw huisarts of de wijkagent.
  Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je ook praten met iemand op jouw school of bellen met de Kindertelefoon (0800-0432).
  Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan kun je ook terecht bij Alles Oké?.
 • Neem contact op met Veilig Thuis
  Je mag altijd contact met ons opnemen, ook anoniem. Je krijgt een medewerker aan de telefoon. De medewerker luistert naar je verhaal en neemt jou serieus. Ook kan de medewerker je adviseren over de stappen die je kunt nemen.
  Wil je liever niet bellen? Dan kun je ook met ons chatten.
 • Direct gevaar? Neem contact op met de politie
  Bel in geval van nood altijd 112.

 

 

Vraag en antwoord