Complexe scheiding

Tijdens een echtscheiding lopen de emoties vaak hoog op. Soms is het zo erg dat er strijd ontstaat.

Complexe scheiding

Een scheiding is een moeilijke, emotionele situatie. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Er wordt ruzie gemaakt om bijvoorbeeld de verdeling van de goederen, de alimentatie en de kinderen. In zo’n stresssituatie kan iemand de controle verliezen en kan er zelfs geweld aan te pas komen. Dit heeft grote, negatieve gevolgen voor het welzijn van de kinderen.

In zo’n stresssituatie kan iemand de controle verliezen en kan er zelfs geweld aan te pas komen. Dit heeft grote, negatieve gevolgen voor het welzijn van de kinderen.

Wat kun je doen?

Kinderen, die betrokken zijn bij een vechtscheiding, zijn kwetsbaar. Naast verdriet hebben ze te maken met loyaliteitsproblemen en schuldgevoelens. De schadelijke gevolgen van de scheiding voor het kind zijn vaak moeilijk te herkennen. Meestal gaat het om een combinatie van signalen.

Elk geval is uniek. Heeft u een vermoeden dat er sprake is van een vechtscheiding? Heeft u zelf hulp nodig of bent u bezorgd om iemand? Neem dan contact met ons op via 0800-2000.  Samen kijken we naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen.

Meer informatie

Meer informatie over vechtscheidingen vind je op de website van de Rijksoverheid