Lokale Alliantie Haaglanden Ondertekend om Ouderenmishandeling en Financieel Misbruik aan te Pakken

Nieuws 21 juni 2024

Op 17 juni kwamen diverse organisaties en deskundigen samen om de Lokale Alliantie Haaglanden te ondertekenen. Dit belangrijke moment markeert de oprichting van een krachtig netwerk in Den Haag, gericht op het bundelen en delen van kennis en capaciteiten rondom ouderenmishandeling en financieel misbruik van ouderen.

In het afgelopen jaar hebben meerdere organisaties uit de sectoren zorg, welzijn, veiligheid en financiƫn zich aangesloten bij de Lokale Alliantie Den Haag. Dit netwerk heeft als doel de deskundigheid van Haagse professionals en vrijwilligers te bevorderen, en kennisuitwisseling te stimuleren rondom de ondersteuning van (kwetsbare) ouderen. De Lokale Alliantie zet zich in voor een bredere bewustwording en versterking van de lokale samenwerking. Door deze gezamenlijke inspanning wordt preventie, signalering en aanpak van ouderenmishandeling en financieel misbruik verbeterd. Het is essentieel dat partijen elkaar vinden en samenwerken om tot een effectieve aanpak te komen.

Samen het verschil maken
Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst hebben de betrokken partijen hun toewijding getoond om dit belangrijke thema blijvend onder de aandacht te houden. Samen zetten zij zich in om een verschil te maken en bij te dragen aan een veilige omgeving voor ouderen in de regio Haaglanden.

De betrokken partijen zijn onder andere GGD Haaglanden, Veilig Thuis Haaglanden, gemeente Den Haag, Florence, HWW zorg, Rabobank, KesslerPerspektief, Notariaat Van Sprundel, Maaldrink Notarissen, Sociale Fondsen Den Haag (SFDH), Saffier, Stichting Eykenburg, Stichting Vobis, Wijkz, ZorgScala Haaglanden, PEP Den Haag, SOC, Stichting Schets, Stichting Welzijn Scheveningen, Mediation Advocatuur, UWassistent, en Politie Eenheid Den Haag.

Foto: Patrick van Katwijk