Complexe scheiding

Vacature gedragswetenschapper

Een scheiding is een moeilijke, emotionele situatie. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Tijdens een echtscheiding lopen de emoties vaak hoog op. Soms is het zo erg dat er strijd ontstaat. Er wordt ruzie gemaakt om bijvoorbeeld de verdeling van de goederen, de alimentatie en de kinderen.

In zo’n stresssituatie kan iemand de controle verliezen en kan er zelfs geweld aan te pas komen. Dit heeft grote, negatieve gevolgen voor het welzijn van de kinderen.

 

Wat kunt u doen?

Kinderen, die betrokken zijn bij een vechtscheiding, zijn kwetsbaar. Naast verdriet hebben ze  te maken met loyaliteitsproblemen en schuldgevoelens. De schadelijke gevolgen van de scheiding voor het kind zijn vaak moeilijk te herkennen. Meestal gaat het om een combinatie van signalen.

Elk geval is uniek. Heeft u een vermoeden dat er sprake is van een vechtscheiding?  Heeft u zelf hulp nodig of bent u bezorgd om iemand? Neem dan contact met ons op via 0800-2000.  Samen kijken we naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen.

Meer informatie;

Meer informatie over vechtscheidingen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Snel weg van deze website