Eerste kennisevenement succes

Nieuws 11 maart 2023

Op donderdag 9 maart organiseerde Veilig Thuis Haaglanden een kennisbijeenkomst voor professionals uit de regio met interesse in het werk van Veilig Thuis. Het kennisevenement stond in het teken van elkaar ontmoeten, inspireren en kennis uitwisselen.

In het bijzijn van 55 professionals uit de regio luisterden we naar spreker Naomi Dessaur. Daarna waren onze eigen collega’s aan de beurt. Ze namen het publiek mee in het werk van VTH aan de hand van een casus. Al gauw kwamen er vragen over de werkwijze, bevoegdheden en maatwerk van VTH. Tijdens de pauze stonden er marktkraampjes opgesteld waar collega’s over verschillende thema’s vertelden, zoals contact met VT, kindermishandeling & ouderenmishandeling. Een mooie gelegenheid om kennis uit te wisselen, te netwerken en door te praten. Na de pauze speelde de voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’. Een heftige en ingrijpende voorstelling over seksueel misbruik van kinderen. De emoties in de zaal waren zichtbaar aanwezig. Stichting Praat ging na afloop met het publiek in gesprek over wat we hadden gezien en wat dit met ons deed.

Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen en alle deelnemers!

Zaal met mensen en podium

Naomi Dessaur

Inspirerende spreker Naomi Dessaur, genomineerd voor ‘Vrouw in de Media Award’, maakt al meer dan 20 jaar huiselijk geweld, kindermishandeling, seksualiteit en veilig opgroeien bespreekbaar. Ze is regelmatig in de media rondom deze thema’s, blogt veel vanuit zowel Dessaur Trainingen als Naomi Maakt Bespreekbaar, spreekt geregeld op congressen en symposia.

Waar geen woorden voor zijn

Je bent een kind en je hebt geen woorden voor datgene wat je overkomt. Een volwassene die je vertrouwt doet dingen met je die je niet fijn vindt. Je durft er met niemand over te praten. Wat betekent dat voor een kind, om zo’n groot geheim met zich mee te dragen? Een indringende voorstelling waar alle aspecten die samenhangen met seksueel misbruik voorbij komen.